torstai 25. huhtikuuta 2013

Harjaterästä ja obeliskeja.

Nyt ne ovat täällä, obeliskit nimittäin. Näin vuosi sitten erään ranskalaisen puutarhanettikaupan sivuilla aivan ihanat obeliskit ja aloin haaveilla samantyyppisistä. Niiden tekoa viriteltiin jo viime kesänä, mutta projekti meni syystä tai toisesta saveen. Tänä keväänä etsiskelin sitten apujoukkoja omien verkostojeni kautta. Hyvä Ystäväni lupautui auttamaan ja minä lupasin hänelle Siipan avuksi. Ja tadaa - nyt ne ovat valmiit. Kaikki neljä. Yksi neljän tunnin rutistus sisältäen materiaalien haut ja valmista tuli. Näitä täytyy aina vähän väliä käydä ikkunasta ihastelemassa. Korkeutta näillä komistuksilla on kolme metriä, rinkuloitten halkaisija alhaalla 50 cm ja ylhäällä 30 cm. Kyllä nyt kelpaa kärhöjen kiipeillä! Viiniköynnöskin alkaa varmaan tuottaa satoa ihan eri tavalla, kuin maassa makaamalla :-). Kiitos kaunis vielä tekijöille!

Viiniköynnös ja obeliski.

Yksi näistä etsii vielä paikkaansa pihalla, mutta sillekin on jo kärhöt tilattu. Niin, ja tekijöillä on kuulemma tilauskirjat nyt kiinni, mutta jaan mielelläni piirustukset kiinnostuneille. Materiaalina on 8 mm harjateräs, joka on lähes yhtä halpaa kuin saippua. Harjaterästä meni tasan 70 m ja hintaa materiaaleille tuli yhteensä 30 e. Työn osuus on sitten tarina erikseen.

Työviikko lähenee vihdoin loppuaan ja huomenna vielä viimeinen rypistys ennen viikonloppua. Vihdoin ovat myös nämä ruukkunarsissit puhjenneet kukkaan ulkona. Tänään saatiin hankittua kasvusäkit ja nyt olisi enää kasvihuoneen kevätsiivous jäljellä. Sitten pääsee ulkokylvöihin käsiksi. Laitan loput kesäkukat ja vihannekset kasvihuoneeseen ruukkuihin kasvamaan. Todetusti toimii. Tämän kuvan myötä toivottelen teille aurinkoista viikonlopun odotusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti