keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lehdet tippuu, lehdet tippuu, nyt syksy jo on!

Viime aikoina on taas tämä bloggailu jäänyt työkiireiden, opiskelun ja muiden harrastusten jalkoihin. Puikot ovat kilisseet kiivaasti ja neuletyöt edenneet ja jotain jopa valmistunutkin. Niistä täytyy tehdä sitten eri postaus kuvien kera.

Kasvihuone on saanut olla ihan omissa oloissaan viime aikoina. Pitäisi saada sen verran itsestään irti, että keräilisin paprikat, tomaatit ja jalapenot talteen, ennen kuin pakkanen ehtii ne viedä. Löysin viime viikonloppuna mainion reseptinkin Dansukkerin sivuilta jalapenojen säilömiseksi. Voi olla, että joulupaketteihin päätyy tänä vuonna säilykkeitä!

Jalapenoja

Viime viikolla hurahti kaksi päivää työasioissa Haikon kartanossa. Ihana syksyinen miljöö houlutteli myös kuvaamaan. Sääli, että kameran nappasin mukaani vasta toisena päivänä, jolloin olikin sateista. Kauniita syksyisiä maisemia siitä huolimatta!


Haikon kartanon päärakennus


Mihinköhän sitä suuntaisi?

Tilasin keväällä, tai talvea se kyllä taisi olla, Ranskasta siemeniä ja pari dahlian juurakkoa. Toisesta en jostain syystä saanut kuvaa otettua ja tätä toista olen hieman odotellut kukkivaksi. No - nyt se kukkii, toivottavasti ei ensi yönä kuitenkaan vielä palellu, koska nuppuja on aukeamatta. Ihana väripilkku muuten jo hieman ränsistyneeseen puutarhaan.

Ranskalainen kaunotar

Ruusunkiulukoita on todella runsaasti meidän ruusuissa. On sitten talvella linnuille syötävää. Nappasin naapurin pihlajan latvastakin kuvan. Sen oksat notkuvat marjoista!



Siippa on tämän viikon työreissussa ja me tytöt talostellaan kahdestaan. Sain eilen tekstiviestin ystävältä, joka kysyi pääsisikö Valtakunnan Prinsessa heille leikkimään tänään. Lupasi hakea tytön vielä päiväkodistakin. Ihana yllätys ja ihanaa, että on tällainen verkosto! Kiitos S. vielä kerran! Otin sitten koko ajan omaan käyttööni ja hilpaisin juoksulenkille. On tosin todettava, että juokseminen työpäivän jälkeen väsyneenä saa kyllä sykkeet ihan eri sfääreihin kuin viikonloppuisin. Olo oli muutenkin kankea eilisen liikuntaleikkikoulun jäljiltä.

Nyt taidan vielä neuloa pari raitaa Keskimmäisen lapaseen ja sitten huilimaan. Huomenna onkin sitten taas jo torstai!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti