tiistai 16. lokakuuta 2012

Harvest time.

Kylläpä ulkona on pimeää! Erityisesti, kun ainakin täälläpäin Suomea sataa vettä kaatamalla ja koko ajan. Rovanimellä oli satanut tänään jo lunta! En ole tainnutkaan mainita, että sen lisäksi, että nautin syksystä koko sydämestäni, pidän myös lumisesta pakkastalvesta. Mutta talvi ei saa kuitenkaan vielä tulla. Porkkanat on nostamatta ja sellerikin vielä majailee kasvimaassa. Kasvihuoneen sen sijaan sain viime sunnuntaina tyhjennettyä lähes kaikesta. Sitruunaruoho sinne tosin vielä jäi ja rosmariini. Paprikoita ja jalanpeoja tuli yhteensä ämpärillinen. Ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy, minulla oli sekä punaisia että oransseja paprikoita kasvamassa!


Ja niitä jalapenoja. Niitä tuli vähintäänkin omiksi tarpeiksi ja pääsin testaamaan Dansukkerin sivuilta löytämääni loistavan yksinkertaista säilöntäohjetta: vettä, etikkaa, sokeria ja suolaa. Ja chilejä, tai tässä tapauksessa jalapenoja.

Ulkona on todella jo syksyn tuntua. Oli oikeastaan helpottavaa saada kasvihuone tyhjäksi, jotta ei tarvitse olla huolissaan pakkasöistä eikä etenkään piitata kastelemisesta. Viljelyinto nimittäin laantuu viimeistään alkusyksystä :-). Valtakunnan Prinsessa keräili sunnuntaina syksyn viimeisiä kukkia pihalta ja teki niistä asetelman. Laittoi kippoon multaakin, jotta asetelma pysyy pystyssä. En viitsinyt edes kieltää napsimasta kelloköynnöksestä kukkia. Oikein harmittaa, kun se menee tuolla pitkin nurmikkoa täynnä kukkia ja nuppuja. Mutta se asetelma. Siitä tuli kaunis. Taitaa tytössä olla floristin vikaa, tai ainakin ripaus hortonomia!

Tuo oranssi kukka on koruköynnos, todella kaunis väripilkku puutarhaan. Täytyy vaan sekin saada ensi kesänä ajoissa maahan! 

Koska sunnuntai oli pihapuuhapäivä kärräsi Siippakin mun multakuormaa pihanpuolelle tuolta aidan toiselta puolelta. Vannotti minua olemaan tilaamatta multaa ensi keväänä. Lupasin, että en tilaa. Ajattelin, että multa riittää nyt ainakin pariksi kesäksi vielä. Ehkä.

Valtakunnan Prinsessan skappel-neule etenee hitaasi. Eilen en jaksanut muuta tehdä kuin purkaa jo neulomani hihan. Maanantaisin käyn töiden jälkeen tehotreeneissä polkemassa RPM:ää korkeilla sykkeillä ja sen perään vielä coressa. Kotiin raahaudun kävellen ja sitten ei kyllä muuta jaksakaan. Tänään sen sijaan saattaisin vielä jotain saada aikaiseksi. Nyt olisi vaan valinnan paikka: hihat neidin skappeliin vai hihat omaan puseroon?

2 kommenttia:

  1. Heissan!
    Olen innokkaasti kyllä lukenut juttujasi mutta nyt vasta sain aikaiseksi liittyä lukijaksesi ihan virallisesti! Mukavia juttuja ja hienoja kuvia olet onnistunut ottamaan! Toivottavasti joku päivä ehdit näyttää mitä olet puikoilla aikaan saanut. Minulla on viime aikoina käsissä pyörinyt lähinnä virkkuukoukku, syntynyt on myssyjä, leluja ja muuta tarpeellista =) Parasta aikaa pirtin lattialla on kasa lampaiden villoja, tarkoituksena olisi saada karstattua ne! Odottelen että josko se joulupukki toisi minulle sellaisen pystyrukin jotta pääsisin ihan lankojakin tekemään..nähtäväksi jää.

    Mutta oikein hyvää viikonloppua koko poppoolle!
    Toivottavasti sielläkin aurinko paistaa viikonloppuna ja saat pihahommat loppuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, viikonloppu tässä ehti jo kääntyä melkein uudeksi työviikoksi, ennen kuin ehdin tähän vastata. Kiva, kun liityit lukijaksi! Täytyy napsia kuvia neulomuksista, olen ollut sillä saralla vähän saamaton. Omista lampaista villalankoja - ihanaa! Terkkuja teillekin sinne kaikille =).

      Poista