perjantai 26. lokakuuta 2012

Amaryllis.

Niin siinä vaan tänään kävi, että talvi yllätti autoilijat täällä etelärannikolla. Mutta kävi siinä myös niin, että talvi yllätti kotipuutarhurinkin. Kasvihuoneeseen jäi paleltumaan sitruunaruohot ja rosmariini, pihalle dahliat ja amaryllikset! Amarylliksen sipulit sentään toin pesuhuoneeseen sulamaan ja toivon hartaasti, että saivat vain sen verran kylmää, että kukkivat nyt kahta kauniimmin. Aika lohduttoman jäisiltä näyttivät, yhdestä oli ruukkukin haljennut. Kuvassa oikealla yksi amarylliksistä kukki keskikesällä noin komeasti. Se taisi olla joku Plantagenin halpa miniamaryllis toissavuodelta. Todella hintansa väärti.


Viis siitä, vaikka multakasaa on vielä kaupungin puolella jäljellä ja viis siitä, vaikka porkkanat ovat yhä kasvimaassa. Nyt nautin tästä ihanasta valkoisesta maasta ja valoisuudesta aina ensi viikkoon asti. Tunnelmallista viikonlopun alkua kaikille!


2 kommenttia:

  1. Voih, täällä kävi ihan yhtä kurjasti ja unohdin amaryllikset ulos :( Meidän viherpeukalo meinasi että toivotonta, amarylliksen sipulit kun eivät kylmää yhtään siedä. Ja surkealta näyttävät...

    Hyi kylmää ja lunta! Olemme vuosi vuodelta varmempia, että heti kun mahdollista pakkaamme kimpsumme ja muutamme aurinkoon ja lämpöön. Voi sitä valituksen määrää kun kilpailemme kummalla kolottaa milloin mitäkin kohtaa enemmän :D Ei kun villasukkaa ja -takkia päälle ja puuta uuniin!!
    Kaikesta huolimatta -Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt rohkenen kyllä olla ammattilaisen kanssa eri mieltä. Unohdin nimittäin kerran aikaisemminkin amarylliksen sipulin pakkaseen yöksi tai kahdeksi, ja sen jälkeen se kukki ihan komeasti. Sen koommin se ei tosin sitten kukkinutkaan =).

      Teillä siellä tietysti sitä kylmää riittää hippasen enemmän kuin täällä. Mutta kuten sanoit, villaa ylle ja puuta pesään! Mukavaa viikonloppua teillekin ja kiva, kun käyt kommentoimassa!

      Poista