sunnuntai 26. tammikuuta 2014

The kaulus - kevättä odotellessa.

Ei liene ihme, että ompelin - tänäänkin. Tässä hommassa on vähän käynyt niin, että kun saa yhden työn valmiiksi, alkaa heti suunnitella jo uutta. Eilisessä postauksessa vilautinkin jo kangasta, joka pääsi todelliseen käsittelyyn tänään. Verson Puodin Taimi. Kauan tätä mietin, ja lopulta pätkän tätä tilasin. Onneksi, sillä kangas myytiin loppuun aika pian sen jälkeen. Moneen kertaan olen miettinyt, mitä siitä raaskisi tehdä. Tänään sitten päädyin leikkelemään kankaan. Käytin Onion 2035 -kaavaa. Kaula-aukon muokkasin v-aukoksi, jotta sain tehtyä ompeluryhmässäni ihastusta herättäneen kauluksen.

Onkohan tämä vähän liian retro minulle? Kangas on kyllä aivan ihanaa joustofroteeta ja väritkin todella kauniit. 


Hieman saumuri rutisi vastaan, kun joustofrotee kerroksia oli kauluksessa parhaimillaan 10. Käsipyörällä mentiin pahimmat kohdat. Helmaan laitoin kuminauhan samalla, kun huolittelin sen peittarilla. Tässä vielä lähikuva kauluksesta. Kauluksen tutoriaali löytyy täältä.


Kauluksen v olisi voinut olla aavistuksen terävämpi ja jyrkempi. Toisaalta tämä oli ihan ensimmäinen kokeilu, joten seuraavaan versioon sitten tehdään parannuksia. Ihana mekko joka tapauksessa! Saa nähdä, miten ensi viikolla ehtii ommella, töissä ainakin tulee olemaan huima kiire! Tammikuu vetelee viimeisiään - mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ei ole liian retro sinulle - aivan ihana mekko ja tuo kangas...<3 Jos joskus tässä lähetän sinulle kangasta niin ompeletko minullekin tuollaisen mekon?! On aivan mahtavaa kun joku lähipiirissä on noin taitava käsistään - voit vaatettaa kohta koko suvun ;D Olen aina mieltänyt tuon joustofroteen hankalaksi ommella, tuon paksuuden ja joustavuuden takia - ainakin perusompelukoneella. Osittain siksi se on jäänyt aina kauppaan. Mutta viikko alkaa olla taas loppupuolella - aurinkoisia talvipäiviä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aurinko paisteli tänäänkin ja ihan lämmittikin jo :-)! Tämä mekko on tehty samalla kaavalla kuin sinun marjanallepaita, joten laita vaan kangasta tulemaan :-). Tai kerro, mitä haluat, niin hommaan sitä. Tämä Verson Puodin joustofrotee on ihana ohutta ja helpompaa ommella kuin velour, joka liukuu paininjalan alta pois ainakin saumuroidessa. Verson puodilla on muuten myymälä Tupoksessa, teiltä ei liene kovin pitkä matka sinne.

      Poista