sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Siedätyshoitoa kevättä odotellessa.

Talvi saapui sittenkin tänne etelärannikollekin ja pakkasen myötä myös aurinkoiset päivät. Eilisen vietin sisällä ihan koko päivän, mutta tänään kävin paikallisen ompeluporukan kangasvaihtareilla kävellen. Kiva puolen tunnin reippailu molempiin suuntiin aurinkoisessa säässä - ei voi valittaa!


Valtakunna Prinsessa sai joululahjaksi miniompelukoneen. Pariin otteeseen se onkin jo ollut käytössä ja nyt kun vielä saatiin ystävältä pöytä, niin jo kelpaa surruutella! Aika äänekäs tuo peli on ja muutenkin vähän sellainen köpöstys, mutta kyllä sillä harjoitella voi! Tänään tehtiin pari tyynyä PetShopeille ja pieni makuupussi.


Valtakunnan Prinsessalla on kuvassa päällään Princess castle -tunika, joka jäi syksyllä kesken, kun kangas loppui. Sain hommattua palan lisää ja niinpä vihdoin tämä ufo näki valmiina päivänvalon!

Niin ja se siedätyshoito. Ompelin itselleni hupparin keltaisesta kamomillaheppa-neuloksesta. Keltainen ei todellakaan ole vaateissa se lempivärini, mutta jotenkin houkutteleva kuitenkin. Ja hupparista tuli kyllä tosi kiva. Kaavan Jokatyypin kaavakirjan raglanpaita jälleen kerran ja huppuun käytin Ottobren Pentagram-hupparin hupun kaavaa. Hupun vuoritin ruskealla joustofroteella.


Muutama joululahja jäi ompelematta, vaikka kankaat olikin ostettuna. Näin kävi myöskin tälle Tinttien iltarusko-trikoolle. Siitä piti tulla Rovaniemen mummulle joululahja, mutta nyt se lähetetäänkin sitten syntymäpäivälahjaksi. Ettehän kerro sankarille tästä vielä mitään! Hän kerran mainitsi, että pitää keltaisesta, mutta ei ole hankkinut mitään keltaista vaatetta. No - nyt on keltainen tunika tulossa. Kaavana Onion 2035 ilman poikkileikkausta eli sekä etu- että takakappale tehty yhdestä palasta. Tästäkin tuli oikein kiva!


Tällä viikolla kului pari iltaa kantinkääntäjää testaillessa. Kääntäjä toimii mainiosti ja opin sen käytönkin, mutta peitetikkikoneen tikin säätämiseen kului kolme metriä resorikaitaletta ja vähintään saman verran pinnaa! Eikä tikki vieläkään ole kantatessa ihan tyydyttävä. Mutta tässä siis kuvaa harjoitteista.


Ja harjoitukset jatkuvat ensi viikolla! Kunpa sää hieman lauhtuisi, jotta pääsisi joulusulenkille! Mukavaa alkaa viikkoa! Valoa kohti mennään kovaa vauhtia!

2 kommenttia:

  1. Rovaniemen mummun tunika on erinomaisen hyvännäköinen päällä! Ja pirtsakka. Meän tinttara tykkäsi katella tinttien kuvia :)

    VastaaPoista