keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Apilapalloa eskariin.

Vihdoin sain tämän kauan päässä pyörineen paidan tehtyä. Valtakunnan prinsessa halusi itselleen samanlaisen paidan kuin itselleni tekemä kotkapaita: pystykaulus ja pitsivetoketju. Kankaasta olisi riittänyt vielä huppuunkin ja kiusaus olikin suuri, mutta päädyin sitten kuitenkin noudattamaan toiveita.



Päällisin puolin tästä tuli ihan kiva, ja paita sopii kantajalleen hyvin. Käytin kantinkääntäjää ja tungin tuonne kantin väliin vielä puuvillapitsiä taskunsuihin. Aika näppärästi saa kivannäköistä! Tuo keskellä oleva kuvion kohdistuminen etukappaleen ja kauluksen saumassa on muuten ihan silkka vahinko. Kaikki muu meni ihan hyvin,mutta kanttauksessa on parantamisen varaa, sillä en vaan ole vieläkään saanut peittarin tikkiä kohdalleen. Täytynee seuraavaksi kokeilla isompia neuloja, jos se vaikka auttaisi asiaa.


Kankaana oli Majapuun/Pehemiän apilapallopuuvillaneulos, josta tein myös suvun nuorimmille neideille paidat joulupakettiin. Isompia serkuksia varten olen muokannut Ottobren Be Careful out there -kaavasta taskullisen version, jota testasin aikaisemmin jalkapalloneuloksesta tehtyyn huppariin. Tämän paidan tein sillä samalla kaavalla. Pitsivetoketju on metriketjua Nappiaitasta, puuvillapitsi samasta paikasta.

Tänään on ollut ompeluvapaa ilta, mutta kangaskasaa kävin silittelemässä ja suunnittelemassa tulevia ompeluksia. Pitäisi saada vielä reilut 6 metriä kangasta käytettyä, jotta pääsisin tammikuun haasteessa miinukselle. Kiirettä siis pitää tulevana viikonloppuna!

2 kommenttia:

  1. Siis NIIIN kiva. :D oikeasti tosi nätti. Kuten kaikki sun tekeleet... iskee ihan masennus. Tai no se on jo olemassa. Mulla on verhot olleet tässä pöydällä muutamaa kääntämistä vaille valmiit jo pari päivää. Ei vaan saa aikaseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3, sopii kyllä käyttäjällekin tosi hyvin, mutta voit vaan kuvitella, minkä väriset nuo taskunsuut ovat parin päivän käytön jäljiltä... Ei saa masentua, sulla on kädet täynnä hommaa muutenkin :-). Kyllä ne verhotkin siitä valmistuvat.

      Poista