lauantai 31. elokuuta 2013

Perjantai-illan mehujäätaikaa.

Taas on perjantainen ompeluhaaste selvitetty. Tämänkertainen haaste oli muokata postissa yllärinä tullutta Linnelin paidan kaavaa itselle sopivaksi. Minä olin tylsä, enkä muokkaillut. Valitsin kuitenkin eri vaihtoehtojen joukosta hupun, 3/4 hihat (kangas ei riittänyt täyspitkiin, enkä tällä kertaa halunnut lyhyitä) sekä tunikamallin. Homma meni hieman yliajalle, kun tähän asti lähes moitteettomasti toiminut perintö-Singerini päätti alkaa syltätä alalankaa kaksoineulalla ommellessa. Niin paljon otti asia päähän, että melkein jo naputtelin Karnaluksille tilauksen Janomen peittarista, hillitsin kuitenkin itseni. Ompelukonetta tarvitaan kuitenkin aina, ilman peittaria tulee toimeen.

Uusia juttuja tässä ompleuprojektissa oli ohuen jerseyn ompeleminen sekä framilonin käyttö. Framilonin sain kuitenkin menetyksellisesti saumuroitua tunikan etuosaan. Tuo Käpysen Mehujäätaika on ihanan ohutta jerseytä, mutta riivatun liukasta. Se tahtoi lipsua jatkuvasti pois paininjalan alta. Mutta tässä siis lopputulos:

Tunika hupulla.

Etukappale on poikkaistu ja saumaan on ommeltu framilonia. En uskaltanut rypyttää sitä ihan mahdottomasti, joten vaikutus jäi aika vaatimattomaksi. Tavallaan ihan kiva hupputunika. Käyttäjän pitää vain ensi saada 5 kg pois painosta, koska tämä on tällä hetkellä aikamoinen makkarankuori.

Nyt taidan taas hetkeksi keskittyä lastenvaatteiden ompeluun ja käyttää kanttauksessa jotain muuta kuin kaksoisneulaa, ehkä. Mukavaa alkanutta viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti