torstai 29. elokuuta 2013

Ylläripylläri jumpsuit.

Nyt tästä uskaltaa jo varmaan blogatakin. Laitoin toissapäivänä postiin suvun nuorimmalle tekemäni jumpsuitin, enkä ole siitä uskaltanut hiiskua täällä vielä mitään. Olisi kurjaa paljastaa yllätys etukäteen, kun ei koskaan tiedä, kuinka uutterasti tätä blogia luetaan.

Ihan oppimisen ja harjoittelun kannalta halusin tehdä Valtakunnan Prinsessan serkkutytölle jumpsuitin kettuvelourin lopuista. Nippanappa kangas riittikin, ja juuri siksi ketut juoksevat hihoissa selällään. Kaukaa katsottuna ompeluksesta tulikin oikein hieno. Jälleen kerran muutama tyhmä töppäys ja sitten tuon vetskarin ompelu vähän harmittaa, mutta oppimisen kannalta tämä täytyy ottaa. Toivottavasti kuitenkin neiti S. tykkää :-).

Jumpsuit, kaava Ottobre 4/2012
Kettu-velour ja resori Ottobrelta, vetskarin hain Porvoon Nappi-aitasta. Huppua en vuorittanut, vaikka apuompelija sitä toivoi. Ajattelin kuitenkin, että ohuempi ja yksinkertainen huppu on mukavampi. Jumpsuitin koko on 68. Kaavan piirsin ja kankaat leikkelin sunnuntaina ja maanataina töiden jälkeen ompelin. Varsin nopeatekoinen vaate näin vasta-alkajalle, jos ei oteta huomioon yhden väärän sauman ompelemista ja vetoketjun kanssa saikkaamista.

Olen äärettömän tyytyväinen saumurihankintaani. Paljon on vielä oppimista, mutta on se vaan kätevä peli! Ja itseasiassa saumuri houkuttelee myös käyttämään ompelukonetta ja erityisesti opettelemaan perintö-Singerin ominaisuuksia.

Seuraavaksi listalla on mummulle leninki. Kankaan jo sain, ja kaava kertaalleen lakanalla testattu. Kangasta näyttää olevan paljon, en ole sitä vielä mitannut. Täytyy vaan käyttää sitä niin fiksusti ja säästeliäästi, että siitä jää mullekin vähän :-). Tästä tulisi nimittäin kiva paita, jossa on kuminauharypytykset kaula-aukossa, hihansuissa sekä helmassa ja toinen olkapää pilkistäisi kaula-aukosta. Kangas on Marimekon ysmyiltä ostettu, kuosista ei mitään tietoa. Ihanan kevyttä ja ohutta puuvillaa. Jos joku teistä tietää kuosin, laittakaapa tietoa jakoon.

Tämä päivä on vierähtänyt kotikonttorilla. Eskarilainen oli aamulla kuumeessa, joten jäin sitten kotimieheksi. Työnteko on kyllä sujunut hyvin näin kotoakin online. Oletettavasti huominen menee vielä toipuessa. Mukavaa perjantain aattoa teille kaikille, jotka täällä viitsitte näitä juttuja käydä lukemassa :-)!

5 kommenttia:

  1. Kyllä kantsii pitää salaisuudet pois täältä sivustolta, käyn aina kurkkaan onko tullu uusia postauksia ;) Saumurin käyttöä pitäis täälläkin opetella, tai voi varmaan 10v. jälkeen sanoa että alotella. Tuossa se on nurkassa, kun ompelukone on pöydällä. :) Ties mitä kaikkea saumurillakin vois tehdä! (ja tuolla koneella)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin vähän arvelinkin, joten ensin tulee yllärit postissa ja sitten vasta postaukessa :-). Ei muuta kuin saumuri käyttöön. En vaihtais enää omaani pois!

      Poista
  2. Olet blogi-listani kärjessä jonka kahlaan miltei aina läpi kun koneelle istun - mielelläni siis luen juttujasi :) Kommentoiminen tosin jää vähiin kun aina on niin kiirus toisaalla. Mutta ihan mahdottoman ihania ompeluksia olet aikaan saanut! Itsekin olen tutustunut omaan ompelukoneeseeni, ihan kunnolla, vasta nyt kesän aikana. Se kyllä kannatti, sain kaikki säädöt oikein joten ompelujälkikin on kaunis. Puhumattakaan miten monia ompeleita siitä löytyy! Kaksoisneulaa en vielä ole tohtinut kokeilla mutta ehkäpä vielä joku päivä.
    Aurinkoista ja hyvää viikonloppua koko jengille
    ja paranemisia Valtakunnan prinsessalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinua pidänkin ihan vakkarilukijana :-)! Kaksoisneula on kiva juttu, jos se toimii. Mulla oli tänään liikaa ongelmia sen kanssa. Kiitos, Valtakunnan Prinsessan kuume nousi tänään (tai siis eilen, kellohan on jo vaikka ja mitä) ihan kunnolla, että kotipäivä oli.

      Poista
  3. Jaa niin, tämäpä ei näytä että minä olin tuo eka Anonyymi :D Terkkuja myös Tyynelään! T:Hanne

    VastaaPoista