keskiviikko 21. elokuuta 2013

Aita meets Kesämies.

Vajaa viikko sitten osallistuin erääseen ompeluhaasteeseen, jossa tällä kertaa aiheena oli yllätyspaketti. Paketista paljastuneesta kankaasta piti kahdessa tunnissa loihtia jotain. Kun tämä PaaPiin punainen aitakangas tupsahti nenän eteen, ajatukset löivät ensin tyhjää. Onneksi olin vielä lomalla ja oli koko päivä aikaa miettiä, mihin tämä kangaspala muotoutuu. Päädyin lopulta yhdistämään aitaa kesämies Kekkoseen, koska se nyt vaan oli ainoa varastoistani löytyvä kangas, joka sopi punaisen aidan kanssa yhteen. Alkutilanne oli siis tämä:

Aita, Kekkis ja musta resori.
Koska minulla tunnetusti iteluottamusta riittää yli taitojen, päätin yhdistää kankaat saumuroimalla niiden väliseen saumaan mustan tereen resorista. Koska ompeluaikaa oli se kaksi tuntia, jonka aikana piti ehtiä vielä kankaatkin leikata, hommassa tuli hieman kiire ja hosumiseltakaan ei vältytty. Niinpä musta tere ei mene joka kohdassa yhtä leveänä. Yläselässä on kohta, jossa saumuri haukkasi liian suuren palasen, eikä tere näy lainkaan. Lisäksi jouduin sitä seuraavana päivänä hieman korjailemaan, kun aamulla valossa huomasin, että parista kohtaa resori repsotti, koska vain toinen puolikas oli kiinni saumassa. Mutta ei se mitään. Näin sitä oppii. Ja valmista tuli kuitenkin annetussa ajassa :-).


Kaavana minulla oli käytössä Ottobren lehdestä 5/2012 tunikan kaava. Muokkasin sitä lyhentämällä hihat ja helman. Käytin koon 38 kaavaa ilman saumavaroja. Paita on hartioista hieman kittana, mutta muuten ok. Valtakunnan Prinsessa jopa vaati minua laittamaan sen päälleni tänään, kun pidimme leikkimökissä teekutsut.

Tässä vielä sovituskuvaa sunnuntailta. Kyllä tätä kelpaa käyttää. Ja mikä parasta - ihan itse tein!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti