sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Puolikas kurpitsa ja syyskuun kukkijoita.

Niin siinä vaan taas kävi, että viikonloppu vetää viimeisiään. Viime aikoina elämä on mennyt lähes pelkäksi ompeluksi, mutta tänään en ehtinyt muuta kuin sovitella kaavoja kankaanpalalle :-). Olin Valtakunnan Prinsessan kanssa käymässä Keravalla, ja siellä vierähtikin koko päivän. Yllätyksenä tuli puhelu perhetutulta, ja sen seurauksena meille kotiutui puolikas talvikurpitsa. Taitaan huomisilta vierähtää säilönnän merkeissä. Ainakin pikkelsiä ja hilloketta taidan siitä tehtailla.


 Auringonkukkia on viimekesäisistä taimista kylväytynyt pitkin nurmikkoa etupihalle, mutta tämä hauska "Teddybear" on ihan itse kylvetty yksilö. Kasvaa tyytyväisenä keskellä kasvimaata kolme kertaa korkeampana kuin pussinkyljessä kerrottiin.

Teddybear
Uskokaa tai älkää, tämä salkoruusu on musta! Harmitus oli suuri, kun innolla odotin mustaa kukkaa ja sitten sieltä tulikin tällainen. Siemenpussin kyljessä lukee ihan selvästi Jet black, mutta joka ikinen kylvämäni taimi oli pinkki.


Lopuksi vielä kollaasi muista kukkijoista. Nuo ensimmäisen kuvan kosmoskukat ovat viimevuotisten siementaimia, kukkivat komeasti :-)!




Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä aloittaa taas uusi työviikko. Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mielettömän ihanaa kukkaloistoa vielä syyskuussakin :) Meillä kasvimaalla kasvaa kolme jättikurpitsan taimea ja voi mahdoton miten ne ovatkin vallanneet koko maan! Tiedänpä ensi kesänä etten laita niitä kasvimaalle vaan kompostin reunalle tai jonnekin missä saavat rehoittaa valtoimenaan. Ovat kyllä tehneet kurpitsoitakin ja siellä ne odottavat poimijaa...pitäisi vain etsiä jokin hyvä pikkelsin ohje. Eli jos sellainen sinulla on niin vinkkaa tännekin päin :)Niin se kesä taas vierähti, onneksi syyskuu on minun suosikki kuukausi joten ei tuleva talvikaan vielä niin harmita. Puolukkaan pitäisi tässä joku päivä lähteä että saisi mehua ja hilloa ja tietysti lappapuuroa! Mukavaa alkanutta syksyä ja toivotaan hyvää satoa kasvimaalta ja hyviä saaliita metsästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kelloköynnös ei ole vielä ehtinyt aloittaakaan kukintaa. Taitaa käydä niin, ettei ehdikään. Syksy on minusta ihmisen parasta aikaa :-). Kasvimaalta ei juuri satoa tule, vähän porkkanaa, sipulia ja purjoa, mutta jospa tuolta metsästä niitä sieniä löytyisi!

      Poista