tiistai 16. heinäkuuta 2013

Princess castle ja läjä tilkkuja.

Joskus se on aloitettava. Viime aikoina olen lähinnä hamstrannut kangasmetrejä, mutta nyt olisi syytä alkaa saada niistä jotain aikaankin. Olen ihastellut uusimmassa Ottobre lehdessä 4/13 olevaa Princess castle -mekkoa ja halusin tehdä sen. Olen ommellut paljonkin yhtä sun toista ala-asteelta lähtien puuvillakankaasta. Otinpa nyt sitten projektiksi työn, joka sisälti aika monta minulle tuntematonta muuttujaa: saumurin, trikoon, kaksoinneulan ja resorilla kanttauksen. Onneksi itseluottamusta ei puutu, vaan usein sitä riittää enemmän kuin taitoa. Onneksi en myöskään tuhonnut ompeluintoani tällä projektilla, vaan haluan oppia lisää. Tämän mekon taskuissa yhdistyi totaalinen epäonnistumien resorikanttauksissa, mutta toisaalta taskupussien tikkaukset onnistuivat mainiosti muutamaa hyppytikkiä lukuunottamatta. Resorilla kanttaamista täytyy kyllä vielä harjoitella reilusti ja sitä kaksoisneulan käyttöä myös. Epäilen suuresti, että minun perintö-Singer Solaris 6120 ei ole koskaan aikaisemmin päässyt ajelemaan kaksoisneulan kanssa. Se nimittäin oli tätä ennen yhä pakkauksessaan muiden varaneulojen kanssa.

Princess castle, koko 116.

Sama takaa.
 
Kasasin mekon Kangashuutokaupasta ostamistani tilkuista. Väsyneenä leikkelin pieleen, joten etu- ja takakappaleet piti sitten tehdä kahdesta eri kankaasta. Takakappaleen olisin joka tapauksessa joutunut tekemään kahdesta palasesta. Toivottavasti mekko kelpaa Valtakunnan Prinsessalle. Luvattoman paljon aikaa (6h) sain tähän tuhraantumaan, joten hieman taidan vielä harjoitella ennenkuin osallistun Saumanvara-ryhmän Savaway-haasteisiin, vaikka mieli jo kovasti tekeekin!

Nyt teen myös pyhän lupauksen keskittyä pienentämään kangaskasoja. Tai ehkä teen lupauksen vasta lomareissun jälkeen, koska silloin aion piipahtaa Ottobren myymälässä. Loma kurkisteleekin jo lähellä - enää kolme aamua jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti