tiistai 2. heinäkuuta 2013

Puutarhan kaunottaria ja vanhoja ikkunoita.

Tänään on ollut puuhapäivä, ainakin osittain. Töistä lähdettiin kauheaa ravia, jotta ehdittäisiin käyttää Valtakunnan Prinsessa kotona vaatteiden vaihdossa ja viedä sitten samaa vauhtia kaverisynttäreille. Tuon parituntisen synttäriajan käytin sitten ainakin osittain hyödykseni. Sain vihdoin tuettua kurkut kasvihuoneessa. Se on vaan jäänyt tekemättä, ja nyt oli korkea aika ryhtyä toimeen. Eilen sain erikoislähetyksen pohjoisesta, kun mummu ja pappa piipahtivat meillä kylässä. Nyt minäkin olen saanut pitkään haaveilemani kärhön, sen Kamtsatkankärhön. Kiitos kuuluu rakkaalle pikkuveljelle tästä lahjoituksesta. Siitä tuli kertaheitolla puutarhan toinen silmäterä. Ja mummulle terveisiä, se on nyt päässyt maahan pois säkistä :-).

Niin vaatimaton...

...mutta niin kaunis!
 Ja se toinen silmäterä, se on tämä Itoh hybridi -pioni Barzella. Tänä vuonna siinä oli kaksi komeaa kukkaa. Sääli vain, että se kukki niin kovin nopeasti.


Otsikossakin mainitaan vanhat ikkunat. Niitä kävimme tänään kasan hakemassa. Minussa taitaa asua pieni (tai ehkä vähän suurempikin) Sulo Vilén, koska tämä tavaran hamstraaminen - kun halavalla sain - lähtee välillä lapasesta. No, nämä ikkunat olivat kuitenkin aarre sinänsä, kiitos siitä ystävälleni. Ihan pikkuruisia ne eivät ole, korkeutta 190 cm ja leveyttäkin 50-60 cm. Aika näyttää, mitä näistä aarteista joskus tulee.


Mutta palataanpas vielä puutarhan pariin. Sormustinkukkia meillä rehottaa vähän siellä sun täällä. Kauniita kun ovat, en raaski niitä poiskaan repiä. Autotallin nurkalla kasvaa ihan omassa rauhassa soran keskellä yksinäinen sormustinkukka, jonka kukan halkaisija on useita senttejä. Aika hulppean kokoinen kukka.


Ja tämä. En nyt mitenkään jaksa muistaa mikä tämä on. Viime kesänä näitä kylvin, joten perenna se on. Ja kovasti näyttää kerrotulta minikokoiselta ritarinkannukselta. Ihan hauska uusi tuttavuus!


Tulipa tässä nyt kerrakseen puutarhajuttuja, mutta se nyt kuuluukin tämän blogin luonteeseen. Tämä puutarhan hoito on myös välineurheilua, mutta siitä lisää ensi kerralla! Mukavaa Marianpäivän iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti