sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Viinirypäleitä, kelloköynnöstä ja jääkiekkoa.

Näistä aineksista on tämä viikonloppu tehty. Eilinen aamupäivä meni multaa kärräillessä ja iltapäivällä huristeltiin Valtakunnan Prinsessan kanssa naapurikaupunkiin katsomaan Keskimmäisen jääkiekkoturnausta. Hallissa vierähtikin loppupäivä ja Valtakunnan Prinsessa sai myös kiekkomakkaransa. Ja kotijoukkue kultamitalit kaulaansa.


Tänään oli myös kaunis ja aurinkoinen päivä. Suurin osa siitä hupeni sisätiloissa, kun kirjoittelin oppimistehtävän raporttia. Ehdin kuitenkin pyörähtää puutarhassakin todetakseni, että tomaatintaimien tukinarut olivat pettäneet. Luumutomaatit ja pihvitomaatit lojuivat pitkin pituuttaan kasvihuoneen lattialla. Virittelin uudet narut ja toivon, että kestävät.

Kaksi vuotta sitten syksyllä istuttamani kotimainen viiniköynnös ilahdutti tänään suuresti. Viime kesänä siihen tuli yksi kukkaterttu, mutta ei yhtään rypälettä. Tänä vuonna saatiinkin sitten oikein satoa :-). Poimin kaikkiaan kuusi terttua, ainakin yksi jäi vielä köynnökseen. Ja voi miten ihania rypäleitä - makeita ja mehukkaita!


Ja pitihän niitä muitakin kasveja kuvata. Täytyy kyllä todeta, että iPhonen kamera on kyllä todella hyvä! Siitä huolimatta tilasin itselleni Nikonin järjestelmäkameran, että pääsen kunnolla kuvaamaan. Järkkäriä odotellessa kuvataan vielä puhelimella. Kuvassa keskellä oleva Valge daam on Eestistä viime keväänä tilattu juurakko.


Kävin tänään illalla vielä jäähallilla katsomassa Keskimmäisen ottelua. Takaisin kävellessäni totesin jokirannassa, että syksy on täällä - Runerbergkin on palannut kotisatamaan.
Mukavaa alkavaa syksyistä viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti