keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Nyt on jo syyskuu.

Niin. Syksy on sitten aluillaan. Mutta ei se mitään, syksy on mielestäni paras vuodenaika ikinä! Viime sunnuntaina kävimme Henttalassa syysmarkkinoilla kauniissa aurinkoisessa säässä. Sen päälle vielä pyrähdys yhtä kaunissa syksyisessä sienimetsässä - täydellinen sunnuntai!

Syksy on myös paras aika tehdä taas ryhtiliike elämässä. Keväällä kipeytynyt jalka ei tykännyt sateisesta Tukholman maratonista kesäkuun alussa ja podinkin sitä sitten koko kesän. Suositteluista huolimatta en taipunut vaihtoehtoisiin harjotteisiin, vaan lusmuilin kaksi kuukautta ihan täysin. Ja sen kyllä huomasi elokuun alussa. Ensimmäiset juoksulenkit olivat T-U-S-K-A-A! Puupökkelöillä juokseminen oli kaikkea muuta kuin riemastuttavaa. Yllättäen juoksu kuitenkin lähti sujumaan ja tossut ovat kiidätteet askeleitani jo lähes entiseen malliin. Siipan tilaama RoadID on siis sekin päässyt jo mukaan lenkille. Niin - ja siihen ei tullut tekstiä No CPR, vaikka siitä herjaa heitimmekin. RoadID on siis ranneke, johon saa mm. ICE henkilön nimen ja puhelinnumeron, jos vaikka kesken lenkin ojaan kuukahtaa. Kuvassa näkyvän pinkin lisäksi tilasin violetin vaihtorannekkeen. Minut tuntevat saattavat ihmetellä värivalintoja.


Syksyn myötä on aika myös korjata kasvihuoneen satoa. Kurjaa vain, etteivät tomaatit ja paprikat ehdi valmistua. Tai paprikathan voi syödä vihreinäkin. Jalapeno-sadosta on sen sijaan tulossa hyvinkin runsas. Kunpa vain jostain löytyisi hyviä säilöntäohjeita!






 
Keväällä tilasin Eestistä kärhöjä. Yksi niistä kuoli, mutta kolme muuta säilyivät hengissä ja kaksi jopa kukki. Tässä kuvassa ehdoton suosikkini Rooguchi, lajiketta en nyt kyllä mitenkään muista, mutta kaunis se on kyllä.



Puutarhainnostus alkaa hiipua näin syksyn tullen ja mielenkiinto siirtyy käsitöihin. Uusimmasta Novita-lehdestä on tekeillä yksi neule kovalla kiireellä, jotta se ehtisi valmistua ennen seuraavan numeron ilmestymistä. Mekkotehdas-kirjakin odottaa vastahuolletun ompelukoneen vieressä. Intoa ja halua olisi tehdä yhtä ja toista, mutta mistä niitä tunteja saisi vuorokauteen lisää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti