lauantai 22. syyskuuta 2012

I svampskogen.

Suurinpiirtein suoraan töiden jälkeen perjantaina hyppäsimme Valtakunnan Prinsessan kanssa autoon ja ajelimme itäänpäin hakemaan Keskimmäistä lätkätreeneistä. Kyllä meillä jo olikin ehtinyt olla ikävä. Teiniä emme saaneet mukaamme, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Perjantaina vietettiin myös pannari-iltaa. Ostimme Henttalan syysmarkkinoilta liljendalilaisia kananmunia ja osan niistä käytin nyt pannukakkuun. Ja tulipa siitä hyvää! Valtakunnan Prinsessalle se ei tosin kelvannut, mutta meille muille kyllä. Kananmunatkin olivat aivan erityisen keltaisia. Kyllä käy kateeksi veljen perhettä, kun saavat päivittäin tuoreita munia omasta kanalasta (ja villaa omista lampaista, tosin sitä ei päivittäin).


Tänään oli sitten sieniretkipäivä.Tipautettiin Valtakunnan Prinsessa kaverille kylään ja jatkoimme Keskimmäisen kanssa sieneen. Täytyy sanoa, että kyllä mieli ja ajatus lepää syksyisessä metsässä. Ihanaa! Oli mukavaa viettää myös Keskimmäisen kanssa laatuaikaa jutustellen niitä näitä.

Suppilovahveroita oli paljon. Lopussa piti laittaa jo silmät kiinni, kun ämpäri oli täynnä ja toisessakin oli torvisieniä ja kellokin näytti uhkaavasti olevan jo kotiinlähdön aika. Mutta kun niihin tulee himo. Ei malttaisi jättää metsään! Suunnittelin jo huomiselle uutta sieniretkeä, mutta tässä tapauksessa sanoisin, että onneksi sataa vettä! Sienin putsaaminen ja jatkojalostaminen on sitten jo ihan eri juttu kuin poimiminen. Osan aion kyllä tehdä säilykkeiksi. Sienihilloa on jo pari purkkia, mutta nyt olisi tarkoitus tehdä valkosipulilla maustettuja etikkasieniä. Onneksi raaka-aine ei lopu ihan heti kesken!


Illalliseksi en tänään kuitenkaan tarjoillut sieniä seitsemässä eri muodossa, vaan aivan tajunnan räjäyttävän ihanan kolmen juusto lasagnea "Three-cheese Lasagne". Siinä on mozzarellaan, ricottaa ja parmesaania. Lähiruokaa melkein kokonaan, kun Henttalan jauhelihan joukkoon tuli sitten omasta maasta selleriä, sipulia, paprikaa, tomaattia ja aikuisten versioon jalapenoa. Lasten versioon suppilovahveroita. Ja Valtakunnan Prinsessä söi hampurilaista. Piti ihan ottaa kuva tästä lasagneen päätyneestä  Häränsydän -pihvitomaatista. Kerrassaan herkullisen makuinen tomaatti muuten ja kokoakin ihan mukavasti.


Huomenna olisi sitten taas aikainen nousu, kun Keskimmäisen pitää olla hallilla jo ennen aamuyhdeksää. Pääsivät mukaan 00 jääkiekkoturnaukseen yhden joukkueen peruttua osallistumisensa. Mutta nautitaan nyt vielä hetki lauantai-illasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti