keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pellavapaita mallia Odd Molly goes Patakakkonen

Ensin oli kangas ja sitte pälkähti päähän idea, josta syntyi paita. Paidasta minulle tulee mieleen jollain tavalla ne Patakakkosen kokkien paidat mieleen.


Kangas on pellavasekoitetta Eurokankaan palalaarista. Kaavana käytin Ottobre Woman 2/11 lehdestä Napoli-paidan kaavaa. Muutoksia tein matkan varrella aika paljon. Sain jostain ajatuksen testata kumilankarypytystä, ja koska mallitilkku onnistui hyvin, päätin sitten rypytellä paidan hihansuut. Samaan vauhtia rypytin vielä helmankin, kun innostuin. Ylälankana käytin pinkkiä lankaa tehostevärinä.


Hihansuut, helma ja kaula-aukko on kantattu Lillestoffin farkkujerseyllä. Tein paidasta tarkoituksella hieman ison, mutta kaula-aukko osoittautuikin sitten ihan liian avaraksi. Korjasin asian surauttamalla siihen framilonia. Niskaan tulee nappi tai hakaset, en ole vielä päättänyt (= minulla ei ole vielä sopivaa nappia).




Nämä sovituskuvat eli selfiet sucks! Näistä ei saa koskaan mitään järkevää. Kännykkäkuvinakin ovat vielä rakeisia. Mutta kyllä tästä kai ihan ok paita tuli, ja jopa töihinkin saattaisin voida laittaa!



2 kommenttia:

  1. Tosi kiva!! Ja nappi ehottomasti :) Voi kun saisin taas aikaseksi nostaa nuo koneet tähän pöydälle... Joulukin kohta ovella kolkuttaa! -Hanne-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä, nappi se tulee olemaan! Täytyy käydä huomenna Nappiaitassa :-). Mulla onneksi on mahdollisuus pitää koneet jatkuvasti esillä, kun se joulu todellakin kolkuttelee ihan just ovella. Onneksi on jo pari ideaakin joulupaketeista :-).

      Poista