lauantai 23. elokuuta 2014

Blingbling-penaali ekaluokkalaiselle

Koulun alkua edeltävänä viikonloppuna tajusin, että meillä on kohta ekaluokkalainen, joka tarvitsee repun lisäksi kirjanpäällystysmuovia ja penaalin. Lähdimme sitten viimeisenä lomapäivänä tyttöjen reissulle Helsinkiin hurvittelemaan ja ajatuksena oli myös löytää se penaali. Täytyy sanoa, että niissä kaupoissa, joissa kävimme valikoima ei ollut kummoinen ja kun vihdoin löysimme Marimekolta pussukan, joka kuopukselle kelpasi, ei hän saanut sitä auki. Siinä sitten välttääkseni konfliktin ehdotin, että minä tekisin Marimekon puuvillasta kynäpussin. No se kelpasi. Kangas vain muuttui matkan varrella tähän myttyyn:


Silppusin vanhat revenneet farkkuni ja pelastin Uffipussista Marimekon trikoopaidan. Kaavan piirsin vetoketjun pituuden mukaan, ja voilá - tällainen siitä sitten tuli:


Tein pohjasta hieman pyöreän ja ompelin toiseen saumaan lenkin, josta voi pitää kiinni, kun sulkee vetoketjun.


Tikkasin vetoketjun päältä vielä vaaleansinisellä metallilangalla. Testitilkku onnistui loistavasti, mutta tässä ompelu tökki, vaikka minulla oli käytössä metallilangoille tarkoitettu neulakin. Taisi kangas vaan olla liian paksua. Vetelin kuitenkin pariin kertaan molemmat puolet, että varmasti tulee näkyviin. Vetoketjuna käytin Karnaluksista ostamaani kiiltävää vetskaria, mutta kiilteet kyllä kuluivat pois jokaisella ketjunvedolla.


Minä olisin tyytynyt tähän, mutta ei Valtakunnan Prinsessa. Piti saada kiiltoa, ja olinkin hätäpäissäni luvannut vielä silitellä kimallekalvosta jonkun kuvion. No, yksi kalvo ei tietenkään riittänyt. Ja lisäksi laitettiin vielä silitetäviä strasseja. 

Kaikista tärkeintä oli muistaa kiinnittää vetoketjuun tämä pieni sininen lintu :-).


Hyvin on penaali toiminut ja kiva, että omatekemä vielä kelpaa kouluun. Pari viikkoa neiti on nyt ekaluokkaa käynyt ja osaa jo aamulla lähteä omikseen ja tulla kotiin eftiksestä yksin. Iso tyttö <3


2 kommenttia:

  1. Kyllä kelpaa! Kohta penaalin vaaleat kukkaset ei oo enää niin vaaleita, löytyy väriä jos jonkinmoista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovassa käytössä on penaali ollut. Ja onneksi sen voi heittää huoletta pesukoneeseen, jos ottaa kynistä osumaa sisäpuolelle :-)!

      Poista