maanantai 2. syyskuuta 2013

Kurpitsatehdas.

Nyt on sitten 4 kg kurpitsaa kuutioitu ja 3,5 kg siitä on jo jatkojalostettu pikkelsiksi ja hilloksi. Tai oikeastaan reseptien mukaan ne olivatkin säilötty kurpitsa ja kurpitsasose. Oli miten oli, pikkelsi on maustettu kanelitangolla, neilikoilla, tähtianiksella ja tuoreella inkiväärillä. Kurpitsahilloon käytin sitruunamehua ja vaniljatankoa. Oli muuten elämäni ensimmäinen kerta, kun kokeilin vaniljatankoa. Ei tainnut jäädä viimeiseksi. Tykkään todella paljon Dansukkerin resepteistä ja nämä ovat molemmat heidän sivuiltaan. Poikkeuksellisesti noudatin reseptejä orjallisesti, enkä lähtenyt testailemaan.

Keittiössä leijaili taivaallinen sokerin, etikan ja mausteiden tuoksu, kun pikkelsiä keittelin. Tällainen on lopputulos. Jätin kaikki mausteet mukaan purkkeihin.


Pikkelsiä en maistanut, mutta hilloa oli pakko vähän testata. Aivan ihanaa! Vanilja sopi siihen kuin nakutettu! Tätä kyllä kelpaa levittää paahtoleivälle tai croissantille tai vaikka nauttia voimakkaanmakuisten juustojen kanssa.


Nyt on lasipurkit vähissä! Ja juuri kun niitä tarvittaisiin jalapeñojen ja habanerojen säilöntään! Ei auta, kun lähteä purkkeja metsästämään!

Huomenna sitten merkkaillaan Valtakunnan Prinsessan kanssa Dymolla purkit ja hieman olisi toiveita ehtiä harrastaa ompeluksiakin. Nyt tämä maanantain on taputeltu ja on aika hipsiä nukkumaan. Hyvää yötä!

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeista - näitä tehdään meilläkin :)

    VastaaPoista