torstai 7. marraskuuta 2013

Lempitunika.

Kankaiden yöstä on ja kaksi viikkoa aikaa. Kaikki tilaamani kankaat kotiutuivat käytännössä alle viikossa. Yhdestä on jo ommeltu, mutta sitä ei voi vielä näyttää, koska kuuluu sarjaan "Salaiset ompelukset". Sunnuntaina sitten :-). Tässä vielä kuva saaliistani. Kaikki eivät olleet alenkankaita. Ikasyrin kruunuvelouria ja Paapiin marjanalleja tuli lähes puolimetriä tilattua enemmän, muitankin kutakin lähes 10 cm extraa. Verson vaahterasateen ja Paapiin marjanallet varaan itselleni, samoin linnunradan ja Ikasyrin sydänvelourin. Harmittaa vaan hieman, etten tilannut sittenkin oranssia linnunrataa vihreän sijaan, mutta on tuo oliivikin ihan kaunis väri.



Kankaiden yön valvomisen jälkeen seuraavana päivänä oli sitten ihan pakko ommella itselleni tunika, koska eihän minulla ollut mitään päällepantavaa anopin syntymäpäiville. No, siispä saksin ihanaakin ihanamman punaisen soulbird-kankaani ja testasin suositun Onion 2035 -kaavan. Arvoin Linnelin MIWin ja Onionin välillä, mutta halusin kokeilla tuota jälkimmäistä. Tulos oli ihana! Ensinnäkin tuo kangas on aivan ihanaa jerseytä, pehmeää ja ihanaa. Mallikin oli juuri minulle sopiva - lempparitunika. Jätin etukappaleen kokonaiseksi, ja laitoin sekä hihansuihin että helmaan framilonia. Framilonin takia jouduin kanttaamaan helman resorilla. Ensi kerralla helmaan laitan ihan tavallista kuminauhaa. Onneksi tätä punaista Soulbirdiä on vielä puolet jäljellä :-). Ja harmaatakin metri. Ihan mun suosikkikankaani.



Tämä viikkoa alkoi hieman hitaasti, kun maantai vierähti täällä kotona sairastuvalla. Valtakunnan Prinsessalle nousi yllättäen kuume. Minä tein sitten töitä kotoa parhaani mukaan. Välillä piti kuitenkin laitella kynsiä, ne kun jäivät halloweenina laittamatta.



Viime sunnuntaina sain vihdoin ja viimein tyhjennettyä kesäkukkien ruukut ja hoidettua kasvihuoneen talvilevolle. Muutama lehtikasa vielä makoilee pihalla, mutta muuten talvi saa jo tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti