perjantai 8. helmikuuta 2013

DIY - yrityksiä ja erehdyksiä

Sain sukkalangasta neulomistaudin noin puolitoistavuotta sitten. Kesän ajaksi se väistyi sivummalle, mutta syksyn tullen tauti nosti taas päätään. Taudin kuvaan kuuluu myös se, että mikään lankamäärä ei riitä ja valituissa töissä kunnianhimo ylittää usein taidot :-). On minulla neulomiskausia ollut ennenkin, mutta harvoin ovat näin pitkään kestäneet. Taustaksi kerrottakoon, että neulominen tulee vähänkuin verenperintönä, taidot eivät ikävä kyllä ole yhtä vahvasti periytyneet, mutta tahto sitäkin paremmin. Pitkäjännitteisyyttä tarvittaisiin kyllä roimasti lisää, osa töistä on kesken, kun on tehnyt mieli aloittaa jotain ihan muuta.

Sain vihdoin aikaiseksi kuvata muutamia valmistuneita neuletöitä. Aloitetaan heti aluksi tällä epäonnen hameella. Novitan lehdessä Syksy 2012 oli ihanan siksak-hameen ohje. Ihastuin siihen heti ensinäkemältä. Innolla aloitin hameen ja neulominen sujui kuin tanssi. Sitten päätin pitää paussin ja tehdä jotain ihan muuta (en juuri nyt muista, että mitä. Ehkä huovutetut tossut, joista toinen on yhä aloittamatta...) Niinhän siinä sitten kävi, että kun taas jatkoin hameen parissa, unohdin jostain syystä seurata mallia. Työ eteni nopsaan, mutta jotain oli vialla.Kun vihdoin äkkäsin, että jaahas, joka toinen oikein neulottu kerros puuttuu, ei ollut enää mitään tehtävissä. Päätin purkamisen sijaan päätellä työn ja tehdä siitä kaulurin tai yläkropan lämmittimen :-). Aloitin hameen sitten uudestaan. Ja kuinka ollakaan, 15 cm neulottuani havaitsin työn olevan mutkalla. Tällä kertaa purin sitten koko homman ja pistin mallin jäihin. Ehkä aloitan sen taas uudestaan nyt keväällä.

Novita Syksy 2012, malli 4, lanka 7 veljestä

Onneksi tässä matkan varrella on ollut myös onnistumisille tilaa. Tosin tästä pipostakin tein yhden version, joka ei mahtunut edes Valtakunnan prinsessan päähän. All in all, Sandnesin Easy-lanka on aivan ihanaa neuloa ja lopputulos on lämmin ja pehmeä, eikä kutita, vaikka 100% villaa onkin. Pipon tupsu on tehty Rose mohairista, joka sittemmin muuttui pelkäksi Roseksi. Näitä tupsuja täytyisi tehdä 12 kpl kaulahuivia varten, joka valmistui vuosi sitten. Tupsujen tekeminen on vaan vähän tylsää, vaikka minulle ne kehikot ovatkin, eikä tarvitse pahvien kanssa temppuilla.

Novita Talvi 2011, malli 22C
Epäonnistuneen hameen myötä innostuin siksak-kuviosta ja löysinkin Ravelrystä kivan ohjeen siksak-sukille. Ohje oli ilmainen. Vähän kyllä arvelutti kokeilla englanninkielistä ohjetta, mutta eipäs se niin hankalaa ollutkaan. Pikainen tarkistus netin neulesanastoista ja sillä selvisi monta silmukkaa. :-). Näissä sukissa lankana on Novitan Nalle aloevera ja värinä Kirsikkapuu, jota ei kai tällä hetkellä ole saatavilla.

Stripes alive, ohje Ravelrystä.
Koska nämä siksak-sukat tein ohjetta vähemmällä silmukkamäärällä, annoin ne Valtakunnan prinsessalle. Itselle ostin uuden kerän ohuempaa lankaa ja Addin nron 2 bambupuikot. Koskaan en ole niin ohuilla puikoilla neulonut ja tuntuu, että ne napsahtavat poikki todella helposti. Tällä lanka-ja puikkoreissulla bongasin poistokorista myös mohairlankaa ja juuri sen väristä, kun olen halunnutkin. Sääli vaan, että keriä oli enää yksi jäljellä.


Täällä jatketaan yksinhuoltajaviikkoa. Siippa otti silmäteränsä mukaan ja lähti Mallorcalle. Me tytöt jäätiin kotiin huushollaamaan. Huomenna on tiedossa lumitöitä heti aamusta, mutta nyt vielä nautitaan tästä ihanasta perjantaista!

2 kommenttia:

  1. Ihanan värisiä ja haastavia töitä olet aikaan saanut!Tällä neulominen on lähinnä perussukka-linjalla. Aika menee pienen liikkumaan opettelevan neidin seurassa joten mitään kovin haastavaa ja monimutkaista en edes tohdi aloittaa!
    Ihan pienesti olen uskaltautunut ajattelemaan kevättä ja mahdollisia puutarha-juttuja minäkin =) Ihan niin vähän vain että kävin kurkkaamassa koska Pukin puutarha aloittaa toimitukset - uudet ruusunnuppupelakuut paleltuneiden tilalle on pakko saada. Niin vietävästi harmittaa kun ajattelenkin asiaa!! Ja ehkäpä kylvän jotain pientä tässä lähiaikoina, saas nähdä. Viime kesä oli täysi floppi mitä tulee minun "viherpiiperöintiin" ettei ensi kesä voi olla yhtä kamala =) Sinulla taitaa olla verenperintöä paitsi käsitöihin niin myös puutarhatöihin, sen verran hienosti kaikki kasvit näyttävät käsissäsi kukoistavan! Ei minulla edes orkidea jaksa kauaa elää =(

    Mukavaa laskiaistiistaita ja alkanutta viikkoa teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pukin puutarha -vinkistä! Kärhön juurakoita olenkin jo tilannut Eestistä, mutta siementilauksia en vaan jostain syystä saa matkaan. Tänään ollaan kotona, kun Valtakunnan Prinsessa on kuumeessa, eikä töistä oikein tule mitään. Jos sitten saisi nuo siemenet tilattua :-). Tuo siksak-neule ei muuten ole mitään vaikeaa ja edistyy todella nopeaan, kun koko ajan vaihtuu joko lanka tai kerros. Suosittelen kokeilemaan! Uudessa Novitassa oli ainakin siksak-vartisten sukkien ohje. Sinulla onkin sitten 24 h seuraneidin rooli, siihen se aika kyllä sitten hupenee. Meillä taitaa mäenlskut ja jääpallokoulu jäädä tänään väliin, mutta pullaahan voi aina laskiaisena syödä! Mukavaa alkanutta viikkoa teillekin!

      Poista