torstai 7. helmikuuta 2013

Kirppislöytöjä ja kukkaloistoa.

Tämä blogin kirjoittaminen on vähän jäänyt kaiken muun puuhan jalkoihin, mutta ajattelin taas kerran aktivoitua tälläkin saralla. Tähän viikkoon on mahtunut yhtä sun toista ja nyt on vasta torstai. Sanottakoon tässä, että tiistaina läpäisin näyttötutkintoni arvioinnin, joten saatiin edes jotain päätökseenkin tässä keskeneräisten asioiden maailmassa.

Kävin pitkästä aikaa viime sunnuntaina kirpputorilla. Tai toreilla, sillä piipahdin kahdessa eri osoitteessa. Kolmanteen en enää viitsinyt lähteä, koska olin kävellen liikkeellä. Minua viehättävät kaikki vanhat ja elämää nähneet, mahdollisesti myös kolhiintuneet aarteet. Niinpä en kauaa miettinyt, kun löysin kolhuja saaneen tinapikarin. Samalta kirppikseltä raahasin kotiin myös kahdet farkut sopuhintaan arkifarkuiksi tai mahdollisesti vaikka tyynynpäällisiksi tai matoksi, mikäli jäävät käyttämättä. Toiselta kirpputorilta löysin sitten tuon kuvassa vasemmalla näkyvän Kellokosken morttelin. Olen vastaavaa isompaa himoinnut messinkisenä, joten tämä aarre sujahti ostoskoriin välittömästi.


Huonekaluosastolla kierrellessä kiinnitin huomioni seinällä roikkuviin kehyksiin. Taulu oli ilmeisesti jo päässyt uuteen kotiin ja kehyksiin (tai kenties roskiin). Enpä kauheasti aikaillut näidenkään kotiuttamista. Ihanat! Luulen, että hankin näihin sisälle isot valkoiset siivet ja ripustan ne eteisen käytävän seinälle. Nyt ne roikkuvat väliaiksesti olohuoneessa. Kehyksen päällä oleva naamari on hankittu reilu vuosi sitten Stockmannin joulupuodista. Sopivat mainiosti yhteen!


Puiset lankarullat kuuluvat myös suosikkeihini. Eräältä pöydältä löysinkin pieniä pussukoita, joissa oli herkullisen värisiä uudempia ja vanhempia lankarullia, muutama puinenkin joukossa. Nämä näyttäisivät suloisilta jossain ihanassa lasipurkissa!


Tämän päivän otsikossa viittasin kukkaloistoon. Ja sitä täällä  meillä vähän jo onkin. Jouluksi ostamani yksivanainen amaryllis on saanut sätkyn ja kasvattanut kaksi uutta kukkavanaa, jotka nyt kukkivat täydessä loistossaan. Toisessa varressa on neljä kukkaa ja toisessa kolme aukinaista kukkaa ja kaksi nuppua! Täytyy sanoa, että se viisi euroa oli kyllä well spent! Kukat muistutavat hauskasti ihan polkagrisejä.


Saan nykyään pidettyä hengissä enää aniharvoja sisäkukkia. Orkideat ovat sellaisia. Kiitollisesti ne kukkivat lähes ympäri vuoden vuorotellen. Nytkin on taas kahdessa orkideassa nuppuja, toisessa jo kukkiakin. Orkideat ovat kyllä suosikkejani. Niitä ei tarvite edes muistaa kastella säännöllisesti ja silti ne palkitsevat :-).


Ja tänään minutkin palkittiin. Saatiin työkaverin kanssa kukkakimput hyvin järjestetystä kokouksesta. Tästä on nyt sitten mukava lasketella viikonloppuun. On ollut todella tapahtumarikas viikko ja jatkoa seuraa viikonloppuna maaseutukarkeloiden merkeissä, Halv åtta hos mig -teemalla ihanaisten ladyjen seurassa. Ja nyt olisi viimein korkea aika tilata niitä tomaatin siemeniäkin. Pitäisi saada ensimmäiset viljelykset jo itämään!


Mukavaa talvista torstai-iltaa! Kevät on jo tosi lähellä, kun tiaisetkin virittelevät kevätlaulujaan. ja miten päiväkin pitenee huimaa vauhtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti