perjantai 8. helmikuuta 2013

DIY - yrityksiä ja erehdyksiä

Sain sukkalangasta neulomistaudin noin puolitoistavuotta sitten. Kesän ajaksi se väistyi sivummalle, mutta syksyn tullen tauti nosti taas päätään. Taudin kuvaan kuuluu myös se, että mikään lankamäärä ei riitä ja valituissa töissä kunnianhimo ylittää usein taidot :-). On minulla neulomiskausia ollut ennenkin, mutta harvoin ovat näin pitkään kestäneet. Taustaksi kerrottakoon, että neulominen tulee vähänkuin verenperintönä, taidot eivät ikävä kyllä ole yhtä vahvasti periytyneet, mutta tahto sitäkin paremmin. Pitkäjännitteisyyttä tarvittaisiin kyllä roimasti lisää, osa töistä on kesken, kun on tehnyt mieli aloittaa jotain ihan muuta.

Sain vihdoin aikaiseksi kuvata muutamia valmistuneita neuletöitä. Aloitetaan heti aluksi tällä epäonnen hameella. Novitan lehdessä Syksy 2012 oli ihanan siksak-hameen ohje. Ihastuin siihen heti ensinäkemältä. Innolla aloitin hameen ja neulominen sujui kuin tanssi. Sitten päätin pitää paussin ja tehdä jotain ihan muuta (en juuri nyt muista, että mitä. Ehkä huovutetut tossut, joista toinen on yhä aloittamatta...) Niinhän siinä sitten kävi, että kun taas jatkoin hameen parissa, unohdin jostain syystä seurata mallia. Työ eteni nopsaan, mutta jotain oli vialla.Kun vihdoin äkkäsin, että jaahas, joka toinen oikein neulottu kerros puuttuu, ei ollut enää mitään tehtävissä. Päätin purkamisen sijaan päätellä työn ja tehdä siitä kaulurin tai yläkropan lämmittimen :-). Aloitin hameen sitten uudestaan. Ja kuinka ollakaan, 15 cm neulottuani havaitsin työn olevan mutkalla. Tällä kertaa purin sitten koko homman ja pistin mallin jäihin. Ehkä aloitan sen taas uudestaan nyt keväällä.

Novita Syksy 2012, malli 4, lanka 7 veljestä

Onneksi tässä matkan varrella on ollut myös onnistumisille tilaa. Tosin tästä pipostakin tein yhden version, joka ei mahtunut edes Valtakunnan prinsessan päähän. All in all, Sandnesin Easy-lanka on aivan ihanaa neuloa ja lopputulos on lämmin ja pehmeä, eikä kutita, vaikka 100% villaa onkin. Pipon tupsu on tehty Rose mohairista, joka sittemmin muuttui pelkäksi Roseksi. Näitä tupsuja täytyisi tehdä 12 kpl kaulahuivia varten, joka valmistui vuosi sitten. Tupsujen tekeminen on vaan vähän tylsää, vaikka minulle ne kehikot ovatkin, eikä tarvitse pahvien kanssa temppuilla.

Novita Talvi 2011, malli 22C
Epäonnistuneen hameen myötä innostuin siksak-kuviosta ja löysinkin Ravelrystä kivan ohjeen siksak-sukille. Ohje oli ilmainen. Vähän kyllä arvelutti kokeilla englanninkielistä ohjetta, mutta eipäs se niin hankalaa ollutkaan. Pikainen tarkistus netin neulesanastoista ja sillä selvisi monta silmukkaa. :-). Näissä sukissa lankana on Novitan Nalle aloevera ja värinä Kirsikkapuu, jota ei kai tällä hetkellä ole saatavilla.

Stripes alive, ohje Ravelrystä.
Koska nämä siksak-sukat tein ohjetta vähemmällä silmukkamäärällä, annoin ne Valtakunnan prinsessalle. Itselle ostin uuden kerän ohuempaa lankaa ja Addin nron 2 bambupuikot. Koskaan en ole niin ohuilla puikoilla neulonut ja tuntuu, että ne napsahtavat poikki todella helposti. Tällä lanka-ja puikkoreissulla bongasin poistokorista myös mohairlankaa ja juuri sen väristä, kun olen halunnutkin. Sääli vaan, että keriä oli enää yksi jäljellä.


Täällä jatketaan yksinhuoltajaviikkoa. Siippa otti silmäteränsä mukaan ja lähti Mallorcalle. Me tytöt jäätiin kotiin huushollaamaan. Huomenna on tiedossa lumitöitä heti aamusta, mutta nyt vielä nautitaan tästä ihanasta perjantaista!

torstai 7. helmikuuta 2013

Kirppislöytöjä ja kukkaloistoa.

Tämä blogin kirjoittaminen on vähän jäänyt kaiken muun puuhan jalkoihin, mutta ajattelin taas kerran aktivoitua tälläkin saralla. Tähän viikkoon on mahtunut yhtä sun toista ja nyt on vasta torstai. Sanottakoon tässä, että tiistaina läpäisin näyttötutkintoni arvioinnin, joten saatiin edes jotain päätökseenkin tässä keskeneräisten asioiden maailmassa.

Kävin pitkästä aikaa viime sunnuntaina kirpputorilla. Tai toreilla, sillä piipahdin kahdessa eri osoitteessa. Kolmanteen en enää viitsinyt lähteä, koska olin kävellen liikkeellä. Minua viehättävät kaikki vanhat ja elämää nähneet, mahdollisesti myös kolhiintuneet aarteet. Niinpä en kauaa miettinyt, kun löysin kolhuja saaneen tinapikarin. Samalta kirppikseltä raahasin kotiin myös kahdet farkut sopuhintaan arkifarkuiksi tai mahdollisesti vaikka tyynynpäällisiksi tai matoksi, mikäli jäävät käyttämättä. Toiselta kirpputorilta löysin sitten tuon kuvassa vasemmalla näkyvän Kellokosken morttelin. Olen vastaavaa isompaa himoinnut messinkisenä, joten tämä aarre sujahti ostoskoriin välittömästi.


Huonekaluosastolla kierrellessä kiinnitin huomioni seinällä roikkuviin kehyksiin. Taulu oli ilmeisesti jo päässyt uuteen kotiin ja kehyksiin (tai kenties roskiin). Enpä kauheasti aikaillut näidenkään kotiuttamista. Ihanat! Luulen, että hankin näihin sisälle isot valkoiset siivet ja ripustan ne eteisen käytävän seinälle. Nyt ne roikkuvat väliaiksesti olohuoneessa. Kehyksen päällä oleva naamari on hankittu reilu vuosi sitten Stockmannin joulupuodista. Sopivat mainiosti yhteen!


Puiset lankarullat kuuluvat myös suosikkeihini. Eräältä pöydältä löysinkin pieniä pussukoita, joissa oli herkullisen värisiä uudempia ja vanhempia lankarullia, muutama puinenkin joukossa. Nämä näyttäisivät suloisilta jossain ihanassa lasipurkissa!


Tämän päivän otsikossa viittasin kukkaloistoon. Ja sitä täällä  meillä vähän jo onkin. Jouluksi ostamani yksivanainen amaryllis on saanut sätkyn ja kasvattanut kaksi uutta kukkavanaa, jotka nyt kukkivat täydessä loistossaan. Toisessa varressa on neljä kukkaa ja toisessa kolme aukinaista kukkaa ja kaksi nuppua! Täytyy sanoa, että se viisi euroa oli kyllä well spent! Kukat muistutavat hauskasti ihan polkagrisejä.


Saan nykyään pidettyä hengissä enää aniharvoja sisäkukkia. Orkideat ovat sellaisia. Kiitollisesti ne kukkivat lähes ympäri vuoden vuorotellen. Nytkin on taas kahdessa orkideassa nuppuja, toisessa jo kukkiakin. Orkideat ovat kyllä suosikkejani. Niitä ei tarvite edes muistaa kastella säännöllisesti ja silti ne palkitsevat :-).


Ja tänään minutkin palkittiin. Saatiin työkaverin kanssa kukkakimput hyvin järjestetystä kokouksesta. Tästä on nyt sitten mukava lasketella viikonloppuun. On ollut todella tapahtumarikas viikko ja jatkoa seuraa viikonloppuna maaseutukarkeloiden merkeissä, Halv åtta hos mig -teemalla ihanaisten ladyjen seurassa. Ja nyt olisi viimein korkea aika tilata niitä tomaatin siemeniäkin. Pitäisi saada ensimmäiset viljelykset jo itämään!


Mukavaa talvista torstai-iltaa! Kevät on jo tosi lähellä, kun tiaisetkin virittelevät kevätlaulujaan. ja miten päiväkin pitenee huimaa vauhtia!