lauantai 18. heinäkuuta 2015

Pertsaa viemisiksi.

Olen vihdoin päässyt kesälaitumelle, mikä tarkoitta sitä, että suuntaamme kohti pohjoista. Valtakunnan Prinsessa on lomaillut jo liki kaksi viikkoa mummulassa Rovaniemellä, ja nyt olisi tarkoitus hakea neiti kotiin.

Tyhjin käsin ei voi tietenkään lähteä. Perinteisesti Brunberg ja Skafferi -viemiset on hankittu, mutta pitihän sitä myös ommella. Ajanpuutteen vuoksi en tosin ehtinyt väsätä lähellekään kaikkea, mitä oli tavoitteena, mutta tähän on nyt tyytyminen. Pistän sitten postitse menemään loput :-).

Äidilleni tein kaksi paitaa. Tilasin Ottobrelta naisten lehden 5/11, jotta sain Violet Rose-kaavan. Tein sillä tämän paidan Marimekon überjoustavasta trikoosta. Pidensin helmaa hieman.
Koska äitienpäivälahja jäi myös kiireen ja väsymyksen takia tekemättä, päätin ommella hänelle myös toisen paidan, tai tunikako tämä nyt sitten on. Kangas Nanson ohutta ja pehmeää trikoota. Kaavana pohjalla JTKK:n neulemekko.


Ja koska meillä suvussa on näitä pieniä tyttöjä, ompelin toisen veljeni tytölle 3-vuotislahjaksi (yllättäen taas myöhässä) tunikan ja legginsit. Tunika on muokkaus OB:n Lil' Darling-kaavasta. Hihansuissa ja helmassa on rullapäärme. Se ei kuitenkaan "kihartunut" mielestäni riittävästi hihansuissa, joten ompelin niihin vielä kuminauhat, jotta eivät lörpättäisi niin paljon. Pandat on Viljamilta ja ruututrikoo on Marimekon.


Kun palaan lomareissulta, minua odottelee kotona pinkki pellavakangas, johon ajattelin iskeä sakset seuraavaksi. Reissulla on tosin kyllä ihan pakko käydä myös paikallisessa Eurokankaassa ja luonnollisesti myös seikkailemassa Ottobrella kangashyllyjen välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti