maanantai 29. joulukuuta 2014

Kupariset vetoketjut.

Nyt on mekon aika. Tämä mekkoni sai insipiraationsa kuparisista vetoketjuista.



Syksyllä olimme ompeluporukan kanssa Tukholmassa Syfestivaleilla ja samalla reissulla kävimme myös muun muassa Stoff & Stillillä pariinkiin otteeseen. Heidän kuvastoaan selatessa iskin silmäni kuparisiin vetoketjuihin ja yhteen mekkoon. Sellainen oli saatava. Täsmäisku seuraavana päivänä S&S:lle ja tarvikkeet kärryyn. Stoff & Stilin kaavat ovat siitä kivoja, ettei niitä tarvitse pahemmin piirellä. Paketissa on valmiiksi leikatut kaavat yhdessä koossa.

Kangas minulla olikin jo valmiiksi hankittuna. Siitä tosin olin alaunperin ajatellut legginsejä, sittemmin jakkua. Lopulta siitä tulikin mekko. Neulos on alkusyksyllä hankitty Henrttonimen Marimekosta. Se joustaa todella ihanasti.



Mekon osat lojuivat leikattuina hyvän aikaa, kunnes sain huivin joululahjaksi. Se sopi täydellisesti mekkoon, niinpä se piti saada ommeltua valmiiksi. Taskujen vetoketjujen ompelu ei sujunut ongelmitta, ja siinä hommassa meinasi verisuonikin katketa päästä. Seuraavasta mekosta jätän ne suosiolla pois. Mutta loppu hyvin, kaikki melkein ok. Näin mekko ja huivi sopivat yhteen. Nyt vaan lomaillaan ensin vapaat loppuun ja sitten mietitään, josko tässä kehtaisi töihin mennä.