sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pomppufiilis.

Tämä sunnuntaiaamupäivä sujui mukavasti ommellen. Siipan Dandy menit saa vielä odottaa, sillä sain vihdoin tehtyä jo pitkään puolittain leikattuna olleen hupparin Valtakunnan Prinsessalle. Huppari jäi kesken helmikuisen tiukan työrupeaman ja sitä seurananeen pitkän työreissun vuoksi. Luonnollisesti myös flunssa vei veronsa ompelulta.

Kankaaksi valikoitui Kangashamstereista ostamani Murun pupuneulos ja Kestovaippakaupan musta ja pinkki joustocollege. Kaavana jälleen kerran itseäni toistaen Be careful out there koossa 128 lisättynä taskuilla.


Hihansuissa on pinkki resori, helmassa musta. Hupun vuoritin pinkillä joustocollegella. Samasta kankaasta tein taskupussitkin. Peittarin kanssa hieman vielä taistelin hyppytikkiongelman parissa. Taskunsuiden kanttaukset ajelin kahteen kertaan, koska kantinkääntäjän kanssa tuli hyppyjä.


Ihan kiva huppari tästä tulikin. Kyllä tällä kelpaa nyt hyppiä. Taitaa se päästä tänään myös Robinin keikallekin pomppimaan :-)!


lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tuluskukkaro.

Nyt oli aika tehdä jotain ennentekemätöntä ja sellaista, jota on vaan työntänyt tuonnemmaksi. Minulla näitä aiheita ovat mm. nepparit, napinlävet ja kukkaro. Naistenpäivän kangasta oli jäänyt sopivasti jäljelle kukkaroa varten, joten tuumasta toimeen. Yhdessä pienessä kukkarossa ei ole juurikaan ommeltavaa, mutta näperrettävää senkin edestä. Ja siitä minä en vaan tykkää. Kukkaronkehysten kiinnittäminen oli T-U-S-K-A-A. En vaan jaksa keskittyä tuollaiseen, ja vielä kun sormetkin olivat ihan liimassa. Arrghh! No valmista tuli kaikesta huolimatta. Itse piirsin kaavatkin ja sen kyllä huomaa, vähän on kukkaro keturallaan. Tein vielä avainrenksun sinne sisälle, ja siitäkin meinasi tulla ongelma. Kuvausta varten putsasin enimmät liimat kehyksistä kynsilakanpoistoaineella. Nyt ei muuta kuin lisää kukkaronkehyksiä ja siedätyshoitoa kehiin!!!


Seuraavaksi jonossa odotteeleekin Käpysen Emerald Herrasmiehet-joustocollege. Siitä pitäisi siipalle tehdä paita. Josko huomenna ehtisin. Huomenna tosin mennään eskarilaisen kanssa Robinin keikaille Taidetehtaalle. Tunnelmaan virittäydyimme tänään katsomalla keikkataltiointia DVD:ltä :-). Rentouttavaa lauantai-illan jatkoa!

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Sokerihiiri meets savolainen supermies.

Kyllä juuri näin. Vituiksmän meinasi tuhota koko paidan. Ajattelin sunnuntaina ommella ihan peruspertsaa 1-vuotislahjaksi nopeasti ja helposti. Toisin kävi. Turasin tunti toisensa jälkeen purkaen ja purkaen. Testaten tikkiä ja taas purkaen. Vaihdoin jopa paitaan etukappaleen, koska ajattelin, etten kehtaa alkuperäistä ideaa käyttää. Jostain syystä en ole saanut peittarin säätöjä kohdalleen ja paksuja kohtia ommellessa sakä myös kantatessa kone tekee hyppytikkiä. Ja paljon.

Mutta siis se paita. Tällainen etukappale siihen piti tulla. Lintutasku aarteille ja kaikki. Mutta ei. Taskunsuun molemmin puolin tikki oli surkeaa, joten purkuun menee.


Hetken piti miettiä, mitä tilalle, kun tämä idea oli jo kiinnittynyt verkkokalvoilleni. Onneksi minulla on nykyään ehtymättömät kangasvarastot (melkein) ja kaivelin sieltä ihanaista Verson puodin sokerihiirtä. Paita siis valmistui eilen ja pöksyt tänään töiden jälkeen. Koska kanttaaminen ei onnistunut peittarilla, ja kyllästyin säätöjen etsimiseen, sovelsin hihansuiden huolittelun. Saumuroin niihin suikaleet Verson Taimia ja peitetikkasin ne sitten hihanpuolelta kiinni, jotta kangas ei olisi liian paksua. Saman tein kaula-aukollekin. Hihansuista tuli ihan kivat ja tuo Taimi on suloisen pehmeää. Tuo ruskea joustofrotee on Kestovaippakaupasta. Paidan kaavana on Ottobren Lil' darling ja housuissa kaavana on Ottobren Giant triangle, molemmat kokoa 80 ja muokattuina.


 Tämä setti kääriytyy huomenna pakettiin ja lähtee ensi hätään pikku S:lle 1-vuotislahjaksi. Ja nyt on tuuletuksen paikka: täti taitaa olla ensimmäistä kertaa jotakuinkin ajoissa liikkeellä!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Naistenpäivä ja kirkkoveneveivi.

Vaikka naistenpäivä on vasta huomenna, sitä on jo ehditty viettää tänään. Päivällä saimme töissä kakkua, kun yksi valveutunut mieshenkilö oli sellaisen hoksannut meille hankkia. Kakku oli luonnollisesti suklaakakku. Myös tämäniltainen ompeluhaaste liittyi naistenpäivään, sillä yllätyspaketista kuoriutui Naistenpäivän kangas. Näillä tarvikkeilla lähdettiin liikkeelle:


Vaikka kuosi ei varsinaisesti kuulu lemppareihin, ja osasin kyllä tätä odottaakin, ajatus siitä, mitä tästä ompelen syntyi jo hyvissä ajoin. Pimpparautapöksyt ihan pyjaman housujen virkaan.


Kankaita on taas tullut tilatuksi, ja kohta niitä alkaa tupsahdella ovista ja ikkunoista. Pientä ompelujumia on pidellyt, mutta jospa tässä taas pääsisi surautteluun kiinni. Pitäisi saada syntymäpäivälahjoja ja tuliaisiakin tehdyksi!

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille. Huomenna suuntaamme Keravalle tapaamaan Rovaniemen mummua ja pappaa.