tiistai 31. joulukuuta 2013

Mulle kans - vuoden viimeinen.

Tämä taitaa olla tämän vuoden viimeinen postaus. Ja tämä kotkapaita itselle vuoden viimeinen ompelus. Pitihän minunkin saada, kun siipallakin on. Ja nyt voidaan sitten samistella, mitä muuten ei koskaan tehdä! Tästä tuli tosi kiva. Kaavana JTKK:n raglanpaita, piippukaulus ja raglansaumassa pitsivetoketju. Valtakunnan Prinsessakin haluaa tällaisen. Olisiko se sitten vuoden ensimmäinen ompelus?


Nappasin vielä muutamaman kuvan kuusenkoristeista, nyt kun niitä vielä voi ihailla. Kohtahan nekin siivotaan taas vuodeksi pois. Täytyy todeta, että takana on hyvin tapahtumarikas vuosi. On ollut iloa ja surua. Paljon olen oppinut uutta erityisesti tämän uuden vanhan ompeluharrastukseni myötä. Ensi vuosi tulee lähtemään vauhdikkaasti käyntiin, mutta nautitaan nyt vielä näistä tämän vuoden viimeisistä tunneista. Oikein antoisaa alkavaa vuotta teille kaikille!



maanantai 30. joulukuuta 2013

Joululahjontaa.

Niin se joulu vaan taas mennä hurahti. Tässä ollaan vietetty vapaapäiviä, joita vielä riittää ensi vuoden alkuun saakka. Tekee hyvää ottaa välillä ihan rennosti, koska päivät töissä ja illat (ja yöt) kotona ennen aattoa olivat kovin kiireiset. Viime tippaan kun lahjusompeluksest jättää, niin siitä sitten kärsii itse. Toisaalta oppiipahan tekemään paljon ja samanaikaisesti. Seuraavaksi pieni kuvakavalkadi lahjaompeluksista. Saldona 3 hupparia, 3 puuvillaneulospaitaa ja kolme trikoopaitaa. Lähinnä lahjoin sukulaiset, mutta yksi huppari meni ystäväni tyttärelle. Yhden tunikan tein vielä Valtakunnan Prinsessan pikkuserkulle kruunuvelourista, kun käytiin siellä joulun jälkeen kylässä, mutta se jäi kuvaamatta.

Veljelleni ja pojalleen tein samistelupaidat handymanista ja tähtirikoosta. Piti tehdä samanmoinen nuoremmallekin veljelleni, mutta aika vaan yksinkertaisesti loppui kesken. Isompi on tehty JTKK:n naisen raglanpaidan XL-kaavalla. Sivut suoristettu, selkään ja hihoihin lisäsin pituutta, tässä mallissa extrapaljon. Vastaa koko S/M. Pojan paita on puolestaan Ottobren Be careful out there koko 128 pidennetyillä hihoilla sekin.


Sitten oli tyttöjen vuoro. Suvun kahdelle nuorimmalle neitoselle valikoitui Pehemiän/Majapuun vaaleanpunainen apilaneulos, pitsiä ja pitsivetskarit. Molemmissa käytetty kaavana Lil' Darlingia muokattuna. Pienempi on kokoa 80 ja isompi 92. Ihunat näistäkin tuli, vaikka hieman hampaiden kiristelyä tuo vetskarin laitto aiheuttikin. Molemmissa. Raglansauman vetoketjussa noudatin lopulta Ommellisen ohjeita.


Ja sitten vielä veljen vaimolle. Paapiin Marjanalleista Onion 2035 -kaavalla lyhyt tunika. Kangasta jäi vielä minullekin :-).


Ja sitten omille miehille. Tämä Käpysen jättisalmiakki joustocollege on aivan ihanaa kangasta. Ja tämä huppari myös onnistui mielestäni hyvin. Sääli, ettei se sittenkään tainnut teinille kelvata. Nyt sitten siipan kanssa kilpaa himoitsemme tätä itsellemme. Minulle se on valitettavasti liian suuri. Kaavana miehelle fiksattu raglanpaidan kaava. Hupun vuoritin mustavalkoisella tähtitrikoolla. Huppu Ottobren Pentagran -hupparista. Me like!


Ja sitten nuoremmalle pojalle Pehemiän/Majapuun futisneuloksesta lyhennetyllä Pentgramin kaavalla huppari. Hupun vuorina turkoosivalkoinen tähtitrikoo.


Ja sitten siipalle. Pehemiän sinisestä tiistaista syksyllä hankittu kotkaneulos. Tässä kaavana myös miehelle muokattu raglanpaita ja vetoketju tuossa raglansaumassa. Itse en juurikaan sinisestä pidä, mutta tähän kankaaseen tykästyin ja onneksi siitäkin jäi myös minulle.


Ja kruununa kakun päällä, ystäväni tyttärelle Ikasyrin kruunuvelourista ommeltu Pentagram-huppari lyhennettynä. Olisin niin halunnut laittaa vaaleanpunaisen kanttauksen huppuun ja taskunsuihin sekä samasta resorit, mutta en uskaltanut. Mutta tästä tuli mustaharmaanakin kiva huppari!



Kiireeksi veti, mutta sain kuin sainkin nämä valmiiksi. Muutama paketti putosi reestä ja niitä etsiskellään tässä nyt hetki, joten ne, jotka jäivät ilman, tulevat saamaan kyllä omansa :-).

Saumuri surahteli ensimmäisen kerran jo heti joulupäivänä ja tosi toimiin päästiin sitten viime perjantaina. Tänään ajattelin leikellä itselleni tuosta sinisestä kotkaneuloksesta raglanpaidan kaavalla jotain, ja taidanpa käyttää siihen myös yhden pitkän pitsivetoketjunkin.

Joulupukki oli sen verran hövelillä päällä, että nyt minulla on vihdoin mahdollisuus hankkia se Janomen peitetikkikone. Me ei nimittäin Singerin kanssa tulla yhtään toimeen kaksoisneulalla ommellessa. Eilen illalla sitten hartaasi naputtelin tilauksen Karnaluksille. Samaan syssyyn tilasin myös sen kantinkääntäjänkin. Nyt sitten vaan odotellaan pakettia saapuvaksi. Sillä välin yritän saada taas itsestäni irti ja painella lenkkipolulle. Keväällä vastassa häämöttää jälleen HCR sekä mahdollisesti Rovaniemen maraton, jos saan taas juoksutahdin päälle. Juoksukeleissä ei ainkaan ole valittamista.

Mukavia vuoden viimeisiä päiviä itse kullekin :-)!


lauantai 21. joulukuuta 2013

Sydämiä.

Nyt on veivattu sydämiä. Viime viikonloppuna huovutin sydämiä kahdelle ompeluryhmämme ansioituneella työmyyrälle. Viikon ompeluhaasteena oli tehdä jotain ihan miten vaan ja lähettää ne sitten yllätyksenä kyseisille henkilöille. Ja yllättyneitä saajat olivatkin postitulvasta :-).


Tämän päiväinen savaweivi olikin sitten Tuikkeen yllätys. Kuoresta paljastui savalaisten oma kassi ja tehtävänä taas make it work! Kassi tuli tuunata omanlaiseksi. En olisi millään halunnut tehdä sille mitään, mutta sitten ajattelin testailla hiljaittain Hobby-Pointista hankkimiani kimallekalvoja. Aina sitä vähän glitteriä pitää elämässä olla! Tästä tuli kyllä mun ihan suosikki kassi. Ja ihania olivat kalvotkin. Ei niitä turhaan kimallekalvoiksi kutsuta! Niitä varmaan tulen silittämään yhteen jos toiseenkin vaatteeseen.



Viime päivät, tai paremminkin illat ja yksi yö ovat kuluneet lahjusten parissa. Vielä on muutamia juttuja tekemättä. Kuvia en vielä valmiista tekeleistä laita, koska eivät ole vielä uusilla omistajillaan. Palataan niihin jouluaaton jälkeen. Nyt on syytä lähteä keräämään voimia joulupuuhasteluja ja niitä viimehetken ompeluksia silmällä pitäen. Mukavaa alkanutta viikonloppua!